donderdag 19 maart 2015

Geen loting voor brugklassers

Misschien heeft u onderstaand bericht al gelezen.... Er hoeft gelukkig niet geloot te worden!

Afgelopen vrijdag liep de aanmeldingstermijn voor de scholen van het Tabor College en de Hoornse locaties van het Atlas College af. Intussen is duidelijk geworden dat er niet geloot hoeft te worden; niet voor de mavo-, havo- en vwo-afdelingen en ook niet voor de vmbo-afdelingen.
Voor het schooljaar 2015-2016 hebben zich bijna 1550 leerlingen aangemeld. Op basis van dit aantal hebben de schoolbesturen voor Voortgezet Onderwijs in Hoorn vastgesteld dat er gelukkig niet geloot hoeft te worden. Dit is gebeurd in een gemeenschappelijk overleg van de schoolbesturen met de rectoren, directeuren en locatieleiders op maandag 16 maart jl. De scholen kunnen nu verder met het traject van plaatsing. Er wordt gekeken of de aangemelde leerlingen ook in de stroom van hun keuze kunnen worden geplaatst en of er misschien sprake is van een speciale zorgvraag. Dit traject resulteert in de definitieve plaatsing van de leerlingen.
De beide schoolbesturen zijn heel blij dat loting niet nodig is en dat alle aangemelde leerlingen in principe op de school van hun keuze kunnen worden toegelaten.

Met vriendelijke groet,
Hans Nijdeken, voorzitter College van Bestuur Tabor College
Hans Verschoor, voorzitter College van Bestuur Atlas College

Geen opmerkingen:

Een reactie posten