dinsdag 19 augustus 2014

Postcrossing


Wij doen met onze groep mee aan 'Postcrossing'. Dat is voor de zesdejaars nog nieuw. We versturen kaartjes naar mensen in andere landen (dan moeten we dus in het Engels schrijven!) En we krijgen ook kaarten van mensen uit andere landen.
In de zomervakantie waren er maar liefst zeven kaarten binnengekomen! Daarom had juf de klas in zeven groepen verdeeld. Deze groepjes moesten de kaart gaan lezen en vertalen. En erover in gesprek gaan met elkaar.
Er moesten vragen worden beantwoord als: Uit welk land komt de kaart? Wat weet je over degene die de kaart heeft gestuurd? (meestal schrijft de afzender er wel iets over zichzelf).
Het was leuk om te zien hoe goed veel kinderen al in Engels zijn en hoe fijn het is als je elkaar kunt helpen met het begrijpen van de tekst.

We hebben kaarten gekregen uit: Finland, Oekraïne, Duitsland (zelfs 2x), Portugal, Rusland, en Litouwen. Er was zelfs een kaart van een Chinees meisje dat in Duitsland woont. Dat vonden wij best bijzonder!

Volgende week gaan wij zelf aan de slag! Dan gaan we weer kaarten versturen. Spannend! Want wat schrijf je nou op zo'n kaart naar een onbekende?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten